Over mij

Levensstroom Coaching

Melanie de Bijl

Mijn naam is Melanie de Bijl (1973) en ik ben moeder van 2 jongens. Daarnaast heb ik een LAT-relatie met een lieve man en zijn dochter. 

Ik werk al een aantal jaren in de thuiszorg en ben begonnen in de huishouding bij ouderen en chronisch/psychisch zieke mensen. Daar is mijn liefde voor ouderen ontstaan. Inmiddels werk ik als combi-ondersteuner in de thuiszorg bij chronisch/psychische cliënten en begeleid ik ouderen bij Levensstroom Coaching naar een aangenamer en positiever levensniveau. In 2019 ben ik gestart met de HBO-opleiding Seniorencoach en in 2021 heb ik mijn diploma behaald. 

Gehoord en gezien

Een van de belangrijkste levensbehoefte bij mensen is om gehoord en gezien te worden. En deze behoefte zie ik heel veel terug bij ouderen. Naast hulp in de huishouding zag ik ook een grote en groeiende behoefte ontstaan voor een stukje hulp in de administratie, praten over het verlies van een partner, mensen met somberheidsklachten, maar ook wat kan ik nog als oudere en zien mensen mij nog voor vol aan of zijn wij oudere al afgeschreven in de maatschappij? Cliënten hebben allemaal hun eigen verhaal en dat vind ik zo bijzonder. Als ik vraag: hoe gaat het met u? Of kan ik nog iets anders voor u doen? Dan komen de verhalen.

Van daaruit is mijn interesse ontstaan voor coaching en ben ik op onderzoek gegaan. Wat bleek: er is een groeiende behoefte aan 55+ en ouder om hulp te krijgen bij een stukje begeleiding naar het ouder worden. Want dat is ook een hele nieuwe fase. We doorlopen verschillende fases in ons leven en die zijn niet altijd makkelijk.

Naast mijn vaste baan in de thuiszorg coach ik nu oplossingsgericht ouderen in de leeftijd vanaf 55+ en ouder in de provincie Gelderland. Dit houdt in dat niet het ervaren van het probleem centraal staat, maar het zoeken naar een oplossing. Levensstroom coaching gaat uit van de oplossingsmogelijkheden, vaardigheden en ideeën (krachtbronnen) van het individu zelf.